До Дня святого Миколая український письменник, фотограф і захисник України Віталій Запека передав до університетської бібліотеки свої книги для дітей та дорослих.

Дитячі книжки про пригоди чотирирічної вигадниці Полінки Віталій Запека писав для новонародженої онуки, перебуваючи в зоні бойових дій на Сході України. Ця добра казка є уявою про те, як він повернеться живим, і разом з малечею бешкетуватиме, бавитиметься у світі без війни та зла. Юним читайликам одразу полюбилася весела історія про кумедну Полінку, і перша книга зробила автора лауреатом Всеукраїнської літературної премії імені Всеволода Нестайка.

Інтелектуальний роман «Абсурд», написаний у 2016 році, є потужним внеском у скарбницю світової прози в жанрі антиутопії. В основі книги – роздуми автора про суспільство, занотовані з гумором, сатирою, іронією і безжальною правдою.

У збірці воєнної прози «Бабах на всю голову» з притаманною автору відвертістю зображується, як українцям вдається зберегти людяність у непростих обставинах. Тут є все: і перші чоловічі сльози, і справжнє кохання, і бувальщини та натуралістичні нариси з окопів, і згадка про перші дні повномасштабного вторгнення.

Довідково

Віталій Запека (позивний «Спілберг») – український письменник, фотохудожник, доброволець, боєць батальйону «Полтава». Народився 13 жовтня 1967 року в місті Полтава. Війна виявила письменницький талант Віталія Запеки – перші оповідання та нариси створив у 2015 році, коли став до лав добровольців. Спочатку писав російською мовою, згодом перейшов на українську і зараз принципово відмовляється друкувати свої твори ворожою мовою. Публікує коротку прозу на своїх сторінках у соцмережах. Твори Віталія Запеки вирізняються тонким психологізмом, іронією, гумором в поєднанні з глибокими філософськими роздумами.

Віталій Запека здобув міжнародну літературну премію «Воїн світла» за роман «Герої, херої та не дуже», є лауреатом премії імені Ірини Вільде за роман «Цуцик».


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.