Для студентів кафедри журналістики факультету філології та журналістики в університетській бібліотеці проведено відкритий перегляд цінних і рідкісних видань «Скарбниця духовного життя».

Завідувачка сектору рідкісних видань та неопублікованих документів Ірина Володимирівна Швидун ознайомила студентів із українськими стародруками XVIII-XIX ст. й цінними книгами, які є особливою гордістю бібліотеки. Учасники здійснили екскурс в історію книгозбірні та довідались імена меценатів, щедрих на дарунки для бібліотеки, та дізнались про шляхи, якими сюди потрапляють цінні екземпляри книг.

Майбутні журналісти особливо зацікавились фондом рідкісних періодичних видань України, зокрема часописами «Киевская старина», «Записки Наукового товариства імені Шевченка», «Основа», «Світло» та іншими. Захопило увагу студентів найстаріше видання з фонду університетської бібліотеки – «Історія Польщі», написане латиною.

Не менший захват в учасників викликали яскраві репринти «Ізборника» Святослава і «Літопису» Самійла Величка, тритомна антологія творів українського письменства «Вік», опублікована з нагоди відзначення сторіччя поеми «Енеїда» П. Котляревського, а також раритетне видання Шевченкового «Кобзаря» з розкішними ілюстраціями О. Сластіона.

Очевидно, студенти зацікавилися темою стародруків, тож сподіваємося, що відкритий перегляд спонукатиме їх до ближчого знайомства з літературними пам’ятками українського народу.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.