Всесвітній день студента 17 листопада має трагічну історію. Він присвячений подіям Другої світової війни, коли німецькі війська окупували Чехословаччину. 28 жовтня 1939 року студенти та викладачі чеських університетів вийшли на мирний мітинг у Празі. Під час демонстрації нацисти застрелили студента Яна Оплетала.

15 листопада 1939 відбулися повторні демонстрації, присвячені пам'яті вбитого Яна. Окупанти розігнали мітинги та відправили понад 1000 студентів до концтабору, а 17 листопада провели кілька страт. З того часу 17 листопада проголошено як Всесвітній день студента у багатьох країнах, у тому числі й в Україні.

День студента 2023 року в Україні відзначатимуть в умовах повномасштабної війни. Проте студенти навіть у такий складний час прагнуть здобути освіту та проявляють активну патріотичну позицію.

Сьогодні особливий день, День студента! Вітаємо вас із цим важливим етапом вашої освіти. Нехай університетські роки стануть для вас часом не лише навчання, а й дивовижних відкриттів, зустрічей із цікавими людьми та моментів щастя. Бажаємо вам бути сміливими у пошуках нових ідей, знаходити натхнення у дрібницях бути впевненими у своїх силах. А бібліотека завжди вам допоможе в усіх починаннях!

 



 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.