9 листопада працівники бібліотеки імені М. А. Жовтобрюха прослухали лекцію кандидатки психологічних наук, доцентки кафедри кризової психології факультету психології і соціальної роботи ПНПУ імені В. Г. Короленка Олени Рибалки, на тему сучасних підходів до збереження ментального (психічного) здоров’я.

Олена Яківна насамперед розтлумачила присутнім сам термін «ментальне здоров’я» і розповіла, якими рисами характеризується психічно здорова людина. Вона наголосила на важливості вміння отримувати задоволення від життя попри стресові ситуації, що є, по суті, основним показником ментального здоров’я.

Слухачів зацікавила інформація про чинники, від яких залежить психічне здоров’я, та головні ознаки порушення психологічної рівноваги й перші «дзвіночки» ментальних розладів. Корисними були практичні поради від Олени Рибалки щодо засобів збереження й покращення психологічного стану. Особливо присутнім сподобалося виконувати запропоновані лекторкою прості вправи китайської оздоровлювальної гімнастики, які допомагають впоратися зі стресом і усувають симптоми психосоматичних захворювань.

До колег також звернулася директор бібліотеки Валентина Орєхова, яка привітала їх зі Всеукраїнським днем працівників культури та майстрів народного мистецтва і побажала натхнення, душевної гармонії й наснаги, щоб і надалі підтримувати зв’язок між читачем та книгою і примножувати здобутки рідного краю.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.