27 жовтня працівники бібліотеки імені М. А. Жовтобрюха побували у Полтавському літературно-меморіальному музеї І. П. Котляревського на презентації інформаційного проспекту «Історія одного пам’ятника», виданого до 120-річчя відкриття пам’ятника П. Котляревському в Полтаві та в рамках відзначення 225-річного ювілею видання поеми І. П. Котляревського «Енеїда».

Начальник відділу туризму та культурної спадщини Управління культури Департаменту культури, молоді та спорту Полтавської міської ради, краєзнавець Віталій Павлов став автором-упорядником першого інформаційно-просвітницького видання «Історія одного пам’ятника» із серії «Унікальні пам’ятки Полтави». Презентуючи інформаційний проспект, він розповів присутнім цікаві факти з біографії видатних осіб, причетних до встановлення пам’ятки, та чимало інформації про сам пам’ятник Котляревському: від зародження ідеї спорудження до офіційних святкувань із нагоди його відкриття.

Особливу атмосферу створили музичні композиції, виконані вчителями Полтавської дитячої музичної школи № 1 імені П. І. Майбороди, що занурили присутніх в минулі історичні епохи.

Щиро вдячні організаторам презентації за змістовний захід, сподіваємося на подальшу співпрацю.

Наші читачі тепер теж мають змогу глибше пізнати історію Полтави та її історичних пам’яток, адже автор подарував у фонд бібліотеки імені М. А. Жовтобрюха десять примірників видання «Історія одного пам’ятника».


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.