25 жовтня, в рамках Міжнародного тижня відкритого доступу, який світова спільнота відзначає щороку в останній тиждень жовтня. Бібліотека імені М. А. Жовтобрюха організувала для студентів 1-2 курсів факультету технологій та дизайну ПНПУ ім. В. Г. Короленка наукове шоу «Інтелектуальний бій», метою якого є популяризація науки та демонстрація її місця в повсякденному житті людини.

Наукове шоу мало формат гри «морський бій», тому його ведуча, завідувач сектору культурно-просвітницької роботи відділу науково-методичної та культурно-просвітницької роботи бібліотеки Любов Андрух, запропонувала учасникам розділитись на дві команди та пояснила правила інтелектуального змагання. Студентам було представлено ігрове поле, що містило блоки із запитаннями з різних галузей науки. Відкриваючи блок за блоком, учасники демонстрували не лише знання з фізики, математики, біології, хімії, історії та інших царин, а й спритність та кмітливість, адже багато запитань вимагали оригінальності мислення. Неабияке хвилювання у гравців викликали й блоки з пропуском ходу – кожна команда намагалася задіяти інтуїцію, щоб уникнути хибного вибору.

Щоб заохотити учасників до активніших роздумів та пошуків правильної відповіді, за кожен зароблений бал ведуча дарувала команді цукерку. Звісно, не минулося й без веселої перерви, під час якої студенти з ведучою виконали руханку, тож не тільки розслабили мізки, а й зігрілися. В результаті інтелектуальний бій завершився майже нічиєю: різниця між набраними балами команд становила всього дві одиниці.

Окрім можливості помірятися інтелектом, учасники ознайомилися з тематичними авторськими інформаційними повідомленнями студенток 4-го курсу спеціальності 034 (Культурологія) факультету технологій та дизайну Мирослави Романенко й Олександри Пятак, які проходять практику в університетській бібліотеці. Олександра підготувала відеоролик про те, чому кожному з нас так важливо розширювати власні наукові знання. А Мирослава представила цікаву інформацію про стрит-арт як течію сучасного мистецтва та використання в ній наукових даних.

По завершенню заходу Любов Андрух подякувала учасникам за активність, зацікавленість наукою і створення гарного настрою в похмурий день.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.