У День української писемності та мови, 27 жовтня, запрошуємо всіх бажальників і шанувальників рідного слова долучитися до написання Радіодиктанту національної єдності, трансляція якого розпочнеться об 11:00 год. в читальній залі № 2 бібліотеки імені М. А. Жовтобрюха.

Текст цьогорічного диктанту під назвою «Дороги України» створила поетеса, перекладачка, авторка прозових творів, лауреатка Шевченківської премії Катерина Калитко. До методичної роботи над радіодиктантом також долучилася мовознавиця, докторка філологічних наук Лариса Масенко. Звучатиме текст з вуст Олексія Гнатковського, актора і театрального режисера, відомого за роллю Івана Довбуша у фільмі «Довбуш».

Радіодиктант як загальнонаціональний флешмоб сьогодні набув особливої актуальності, адже його метою є не перевірка грамотності учасників, а об’єднання всіх українців – тих, хто нині перебуває в країні, й тих, хто був вимушений покинути свої домівки і виїхати за кордон.

Закликаємо всіх долучитися до Радіодиктанту національної єдності-2023 і написати його разом із тисячами земляків по всьому світу!


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.