19 жовтня на платформі ZOOM відбулася онлайн-зустріч директорки бібліотеки університету Валентини Орєхової зі студентами третього та четвертого курсу зі спеціальностей 014.07 Середня освіта (Географія), 242 (Туризм), 106 (Географія) факультету історії та географії та з професорсько-викладацьким складом кафедри географії, методики її навчання та туризму, на тему «Бібліографічна інформація як чинник формування культури академічної доброчесності».

Модератор заходу Анжела Анатоліївна Шуканова наголосила на обов’язковості дотримання принципів академічної доброчесності як у навчанні, так і під час написання студентських кваліфікаційних робіт.

Валентина Орєхова зосередила увагу на можливості використання інформаційних ресурсів бібліотеки при підготовці кваліфікаційних студентських робіт і пошуку літератури, а також ознайомила учасників зустрічі зі сервісними послугами бібліотеки, які надаються здобувачам освіти, зокрема, і в дистанційному форматі. Валентина Володимирівна розповіла про процес перевірки робіт на академічний плагіат. Для наочності вона проаналізувала кілька звітів за результатами перевірки документів системою Unicheck.

Крім того, Валентина Орєхова представила рекомендації щодо подання бібліографічної інформації, як-от списку використаних джерел, цитувань, внутрішньотекстових посилань, відповідно до вітчизняних і міжнародних стандартів, та детально зупинилася на прикладах бібліографічного опису, представивши типові зразки документів.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.