На виконання листа Департаменту освіти і науки Полтавської обласної військової адміністрації №2142/02.01-53 від 17.05.2023 р. та розпорядження першого проректора університету №37 від 07.06.2023 р. «Про заходи з цивільного захисту» 19 жовтня для працівників бібліотеки імені Михайла Андрійовича Жовтобрюха проведено додаткові інструктажі, пов’язані з посиленням інтенсивності ворожих обстрілів території України.

З метою створення безпечних умов перебування в закладі освіти, начальник штабу цивільного захисту університету Олександр Пищида ознайомив бібліотекарів із порядком дій при сигналах «Повітряна тривога» й «Ракетна небезпека», а також заходами безпеки у разі виникнення аварій в установі.

Учасники інструктажу дізналися про алгоритм дій при радіаційній та хімічній небезпеці. Крім того, було наголошено на важливості дотримання правил безпеки у випадку виявлення підозрілих об’єктів, що можуть бути вибухонебезпечними. Теоретичну інформацію Олександр Іванович підкріплював випадками з життя, щоб продемонструвати, які реальні наслідки має ігнорування названих правил безпеки.

Директор бібліотеки Валентина Орєхова подякувала Олександру Пищиді за всебічне висвітлення актуальної сьогодні теми. З-поміж іншого, спільно з учасниками інструктажу вона обговорила деякі питання безпеки на робочих місцях та побажала присутнім берегти себе й близьких в цей непростий час.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.