Наукова бібліотека імені М. А. Жовтобрюха отримала в дарунок цінні видання від Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. Максима Рильського НАН України у межах доброчинної акції «Національна академія наук України – бібліотекам», яка проводиться за підтримки очільника Академії академіка Анатолія Загороднього.

27 вересня у читальній залі відбулася презентація цих подарованих книг, на яку завітали академічна спільнота, співробітники та студенти університету.

Презентували найвагоміші видання: гостя свята, Бондаренко Галина Борисівна, провідний науковий співробітник відділу Українського етнологічного центру, кандидат історичних наук. Долучилися через платформу Zoom до заходу: провідний науковий співробітник відділу музикознавства та етномузикології, доктор мистецтвознавства – Єфремова Людмила та науковий співробітник відділу Українського етнологічного центру , кандидат історичних наук – Таран Олена Григорівна.

З вітальним словом виступила ректорка Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Марина Вікторівна Гриньова, яка подякувала колективу ІМФЕ ім. М. Т. Рильського НАНУ за щедрий дарунок і відмітила, що ці книги є важливим джерелом з національної культури та мистецтва. До вітального слова доєднався проректор з наукової роботи Василь Васильович Фазан.

Зі словами вдячності виступила директорка університетської бібліотеки Валентина Орєхова, яка запевнила, що ці книги знайдуть своїх поціновувачів і читачів й переконана, що їх будуть активно використовувати в освітньо-науковому процесі Університету.

Гарним довершенням свята стали музичні дарунки від студенток другого курсу факультету педагогічної та мистецької освіти. Та музичне привітання від асистента кафедри мистецтвознавства позашкільної освіти Малахової Надії .

Професорсько-викладацький колектив, студентство та працівники бібліотеки Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка висловлюють щиру вдячність колективу Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. Максима Рильського Національної академії наук України за високе служіння науці та культурі, невтомний творчий пошук і подвижництво.

З переліком подарованих видань можна ознайомитися за посиланням.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.