В університетській бібліотеці відбулася стендап-комедія «ТихоНачитаний», яку показав відомий актор Михайло Журавель, директор Одеського культурного центру, генеральний продюсер національного фестивалю театрів «Молоко»в Одесі, Миколаєві, Херсоні, експерт Українського культурного фонду, волонтер.

Це історія про любов до книг та письменників, які воюють. Комедія ґрунтується на власному досвіді читання та плекання цієї чесноти у своїх дітях, яких у автора троє. Ця вистава про літераторів Андрія Любку, Сергія Дзюбу, Артемія Кірсанова, Василя Піддубного, Віталія Запеку, Братів Капранових, Юрія Журавля. Більшість із згаданих нині в ЗСУ або волонтерять.

Під час стендап-комедії Михайло в інтерактивному форматі ділився з глядачами веселими та щемливими історіями про українських героїв, які траплялися з ними в минулому чи навіть тепер на фронті.

Популяризує українську літературу актор не лише свого роду літературним стендапом, а і розповсюджуючи українське слово за кордоном. Митець зазначив, що часто мандрує й намагається поповнювати бібліотеки різних країн українськими виданнями.

Після заходу усі охочі могли придбати книги згаданих у стендапі письменників, а усі кошти Михайло пообіцяв передати на потреби Збройних сил України. Бібліотеці Михайло Журавель подарував кілька з представлених книг.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.