Із 24 лютого минулого року країна-агресорка позбавила життя 63 журналістів.

Сьогодні, 6 червня, в Україні святкують День журналіста. Повага до публічного слова в Україні завжди була високою, навіть попри те, що на території нашої країни журналістика виникла значно пізніше, ніж в інших країнах Європи. Пов'язано це зі специфічними політичними умовами, адже в Україні довгий час не було державності, а її територія була розділена між різними імперіями.

День журналіста – щорічне професійне свято працівників засобів масової інформації в Україні. І у цей день, як ніколи раніше, варто згадати й подякувати українським та іноземним журналістам, які продовжують працювати в умовах війни, доносити правду про російську агресію та відкривати світу очі. Хтось доносить новини з передової, хтось спілкується з людьми з окупованих територій, хтось повідомляє новини зі студії, хтось пояснює та дає поради на сайтах та через соціальні медіа. Робота журналіста може бути різною, але усіх об’єднує одна мета – боротьба на інформаційному фронті та підтримка бойового духу українців.

Журналіст – дуже відповідальна і небезпечна професія навіть у мирний час. А під час війни багато журналістів ризикують життям, щоб показати світу правду про бойові дії. Недарма у суспільстві журналістику називають професією для сміливих, адже праця журналіста є небезпечною, а особливо сьогодні – під час війни.

Тож враховуючи реалії теперішніх подій, ця професія – одна із найважливіших та найнебезпечніших. Журналісти, ризикуючи своїм життям, щодня збирають під обстрілами інформацію для нашого суспільства, показують правду і так само борються на інформаційному фронті з ворогом.

За понад 15 місяців жорстока війна забрала життя 63 медійників (за даними голови Нацспілки журналістів Сергія Томіленка). Частина з них загинула, захищаючи Україну в лавах ЗСУ, деякі – під час обстрілів мирних міст, інші були вбиті окупантами у зоні бойових дій саме під час щоденної журналістської роботи.

До свята співробітники бібліотеки підготували книжкову виставку "Діалог медіа-студії".

Джерело


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.