5 червня вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щорічно святкується в більш ніж 100 країнах світу. Цей день був заснований Генеральною асамблеєю ООН в 1972 році й з тих пір відзначається всім світовим співтовариством щорічно.

Охорона навколишнього природного середовища – це форма взаємодії людини і природи, яка являє собою систему державних і суспільних заходів (технологічних, економічних, адміністративно-правових, просвітницьких, міжнародних), спрямованих на гармонійну взаємодію суспільства й при­роди, збереження й відтворення природних ресурсів і діяльність екологічних співтовариств в ім’я сучасних і майбутніх поколінь. Сьогодні екологічні проблеми стоять у ряді най­важливіших і визначають рівень благополуччя всієї світової цивілізації.

Відзначення Всесвітнього дня навколишнього середовища допомагає привернути увагу суспільства до проблем довкілля, підкреслює гостру необхідність у зміні відношення людини до природи, підвищує екологічне виховання громадян.

Давайте згадаємо, що ми всі живемо на одній планеті і забруднюючи природу ми шкодимо у першу чергу самим собі та своїм нащадкам. Тому з такої прекрасної нагоди зробимо хоча б один крок на покращення стану довкілля. Кожен для себе повинен знайти шляхи, для покращання навколишнього середовища. Можливо, хтось прибере сміття в своєму дворі, а дехто просто не залишить слідів свого перебування на природі. Але разом ми зробимо навколишнє середовище кращим, і надалі не забуватимемо про його охорону та збереження природних скарбів.

У читальній зала №4 представлено книжкову виставку "Збережи, де стоїш, де живеш".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.