В Україні вже другий рік Міжнародний день захисту дітей відзначається в умовах дії воєнного стану. Внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ в Україні 484 дитини загинули, 992 поранені. Встановлено 13 фактів сексуального насильства проти неповнолітніх. Пошкоджено понад 2500 освітніх закладів. 256 з них — зруйновано повністю. Офіс генпрокурора здійснює процесуальне керівництво у провадженнях щодо понад 2900 злочинів проти дітей, пов’язаних із війною.

Міністр освіти і науки Оксен Лісовий у Міжнародний день захисту дітей наголосив, що українські діти зараз переживають усі жахіття війни.

"Українські діти переживають усі жахіття війни. Їх вбивають і калічать російські ракети й снаряди. Їх викрадають і депортують російські покидьки. Їх змушують покидати свої домівки, рідних, друзів, школи", - зазначив Лісовий у Фейсбуці.

Але, за його словами, українські діти колядують на ЗСУ, заощаджують зі шкільних обідів, щоб задонатити на тепловізори, плетуть маскувальні сітки, малюють найцінніші малюнки для воїнів і демонструють просто фантастичну силу, яка мотивує рухатися вперед.

"Нам не вдалося захистити багатьох дітей від жахіть війни, але ми повинні зробити все, аби створити для них інше майбутнє – успішне та щасливе, без бар’єрів і перешкод. Свою частину роботи обов’язково зроблять ЗСУ, але інша частина, зокрема освіта, – за нами всіма тут", - зауважив Лісовий.

Він наголосив, що доступ до якісної та сучасної освіти сьогодні – це про круті можливості завтра, омріяну роботу і захоплення. Доступ до якісної, сучасної, інклюзивної освіти зі спроможною психологічною службою – це про розвинуте суспільство та сильну державу.

На абонементі художньої літератури представлено книжкову виставку "Казковий світ дітей".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.