Всесвітня організація охорони здоров’я в 1988 році оголосила 31 травня Всесвітнім днем без тютюну (World No-Tobacco Day). Перед світовою спільнотою було поставлено завдання - домогтися того, щоб в XXI столітті проблема тютюнопаління зникла. XXI століття настало, але проблема не зникла. Боротьба з нікотином триває.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я в світі від причин, пов’язаних з курінням, щорічно передчасно вмирають більше, ніж від дорожньо-транспортних пригод, вживання наркотиків, або від СНІД.

Вживання тютюну — окрема найзначніша запобіжної причиною смерті в усьому світі. В даний час смерть кожного десятого дорослої людини у світі пов’язана з наслідками тютюнопаління. Протягом більш ніж двадцяти п’яти захворювань (серцево-судинних, легеневих та онкологічних) погіршується під впливом куріння.

На сьогоднішній день, за даними звіту Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), від вживання тютюну щороку помирає понад 5 мільйонів людей; очікується, що до 2030 року ця цифра зросте до 8 мільйонів смертей щорічно. У Європейському регіоні тютюн винен у смерті близько 1,6 мільйона людей на рік.

У читальній залі №4 представлено книжкову виставку "За здоровий спосіб життя".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.