24 травня в Україні відзначають День слов’янської писемності та культури. У цей день громадськість згадує рівноапостольних Кирила і Мефодія, творців давнього слов’янського алфавіту – кирилиці. Працівники бібліотеки підготували відкритий перегляд «Слов’янська писемність як чинник слов’янської єдності». До бібліотеки завітали студенти 4 курсу факультетів філології та журналістики й історії та географії.

Із вітальним словом до студентів звернулася директорка бібліотеки, Орєхова Валентина Володимирівна, яка зазначила, що університетська бібліотека одна з найбільших, найбагатших бібліотек Полтавщини, яка понад століття щедро пригощає читачів своїми духовними скарбами. Нині серед понад півмільйонного багатогалузевого книжкового багатства зберігаються й пам’ятки книжкової культури. Це унікальні, раритетні видання. Вони – гордість не лише бібліотеки та університету, а й усього Полтавського краю, і кожна з цих книг має свою історію.

Ірина Володимирівна Швидун, завідувачка сектору рідкісних видань та неопублікованих документів, ознайомила студентів із рідкісними та цінними виданнями Бібліотеки.

Бакалаври змогли особисто відстежити розвиток української мови, ознайомитися із старовинними пам’ятками писемності, доторкнутися до цінних видань, яким більше двохсот років. Педченко Світлана Олександрівна звернула увагу на правопис, Жалій Тамара Віталіївна, Бабенко Людмила Леонідівна відзначили значимість книжкових раритетів у розвитку історичної науки.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.