Сьогодні християни східного обряду відзначають найвеличніше свято – Світле Христове Воскресіння, або Великдень.

Україна відзначає свято Великодня з непохитною вірою в перемогу, заявляє Президент Володимир Зеленський.

За словами Зеленського, "ми пройшли вже чималий шлях. Попереду чи не найважча з вершин. Ми подолаємо її. І разом зустрінемо свій світанок, коли над усією нашою країною зійде сонце. Це синьо-жовтий прапор. Він неодмінно підійметься на всій нашій Богом даній землі, на всіх тимчасово окупованих чортами територіях".

Як підкреслив глава держави, "сонце засяє на півдні, сонце засяє на сході, сонце засяє в Криму. Жовтогаряче сонце в мирному синьому небі, і це – світло справедливості. Христос Воскрес!".

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний привітав українців з Великоднем і наголосив, що разом, у єдності, ворог буде подоланий.

Великдень є свідченням про тимчасовість зла, тому віра в перемогу життя допомагає боротися за правду і добро навіть тоді, коли ця боротьба надзвичайно важка.

На цьому наголосив Предстоятель Православної церкви України, митрополит Епіфаній під час свого привітання з Великоднем.

Великдень, а саме так здавна називали українці цю особливу неділю року, є найдавнішим і найголовнішим християнським святом усього богослужебного року і приурочене Воскресінню Ісуса Христа.

Християнська Пасха тісно пов’язана з єврейською і дослівно перекладається як «проходження повз». Але якщо для юдеїв Песах є символом визволення від єгипетської неволі й обретінням Землі Обітованої, то для християн Пасха символізує перемогу життя над смертю, звільнення від тягарів гріха, перехід зі стану несвободи в царину свободи і любові. Пасхою називається і Сам Христос, принесений у жертву за гріхи людства.

До свята співробітники бібліотеки підготували книжкову виставку.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.