Ґенеральна Асамблея у своїй резолюції від 7 квітня 2011 року проголосила 12 квітня Міжнародним днем польоту людини в космос, щоб щороку відзначати на міжнародному рівні початок космічної ери для людства.

12 квітня 1961 року відбувся перший політ людини в космос, здійснений Юрієм Гагаріним. Ця історична подія відкрила шлях до освоєння космосу на благо людства.

Генеральна Асамблея висловила глибоке переконання у загальній зацікавленості людства у заохоченні та розширенні дослідження та використання космічного простору як надбання всього людства у мирних цілях та у продовженні зусиль щодо поширення на всі держави отримуваних від цього благ.

День працівників ракетно-космічної галузі України – професійне свято нашої країни. Відзначається щороку 12 квітня у Міжнародний день космонавтики.

Свято встановлено в Україні "...з огляду на значний внесок працівників ракетно-космічної галузі України в наукові дослідження, створення сучасної ракетно-космічної техніки та впровадження високих космічних технологій у народне господарство..." згідно з Указом Президента України "Про День працівників ракетно-космічної галузі України" від 13 березня 1997 р. №230/97. Головна мета — подякувати робочим ракетно-космічній галузі за старанну працю у проведенні наукових досліджень, створені техніки тощо. Саме українцям належить ідея розвитку ракетної теорії та проведення міжпланетних перельотів.

Запрошуємо до бібліотеки переглянути книжкову виставку "Через терни до зірок".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.