50 років трудового життя Лідії Іванівни пов’язано з Полтавським педагогічним, які вона присвятила бібліотечній справі, зберігаючи та примножуючи кращі традиції бібліотеки університету.

У далекому 1961 році прийшла Лідія Іванівна Костенко після Харківського державного інституту культури на роботу в бібліотеку, де пройшла усі щаблі бібліотечної роботи: від бібліотекаря до директора бібліотеки, успішно опанувала усі процеси бібліотечної роботи. Лідія Іванівна понад 25 років очолювала бібліотеку Полтавського педагогічного університету імені В. Г. Короленка . Вона жила своєю професією, віддаючи їй життєву енергію, душу і серце. Досить часто зазначає, що найкраща професія – бібліотекар і ніколи не пожалкувала, що вибрала саме цю стезю. Мала велику повагу серед колег і академічної спільноти. Висококваліфікований фахівець, ділова, відповідальна, ініціативна, добра, інтелігентна, скромна, завжди привітна, надійний друг і просто чарівна жінка, яка заслуговує на найкращі слова поваги та шани.

Костенко Лідія Іванівна вважає найкращими, найуспішнішими роки праці під керівництвом Івана Андрійовича Зязюна, який прагнув, щоб навчання в Полтавському педагогічному було цікавим і захоплюючим. Ці роки стали особливою сторінкою в її житті. Також вона горда дружбою з відомим мовознавцем Михайлом Андрійовичем. Жовтобрюхом, який подарував Полтавському педагогічному свою власну книжкову колекцію. Так підтримувалися дружні стосунки ученого з бібліотекою понад 20 років. Неодноразово відвідуючи його в Києві, спілкувалися за чашкою чаю, де Михайло Андрійович цікаво роpповідав про історію кожної книжки, які були передані до нашої бібліотеки.

І нині Лідія Іванівна продовжує цікавиться, як живе її рідна бібліотека та рідний колектив. До речі: бібліотеці Полтавського національного педагогічного університету Лідія Іванівна віддала кращі роки свого життя. Тут в Полтавському педагогічному серед студентів зустріла свою долю, єдиного чоловіка на довгі 60 років життя, тут зростали дві доньки, які навчалися в ПДПІ, отримали дипломи, а донька Олена продовжує справу матері.

Дорога Лідіє Іванівно, з нагоди славного ювілею хочемо від усього колективу бібліотеки й академічної спільноти подякувати Лідії Іванівні за вагомий внесок у розвиток університетської бібліотеки, за вірність своєму покликанню, за вміння навчати, за досвід, простоту і відкритість у спілкуванні.

Щиро вітаємо чарівну ювілярку та зичимо ій невичерпної життєвої енергії і тепла родинного вогнища. Бажаємо у здоров’ї прожити ще багато прекрасних років. Хай доля Вас оберігає, даруючи любов рідних!


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.