У рамках Всеукраїнського національного тижня читання (12.12. – 19.12) у читальній залі університетської бібліотеки відбулася презентація поетичної збірки поезій і новел Лариси Мельник «А ти живи…». Авторка книги – наша землячка, яка народилася й проживає на Зіньківщині. Закінчила Харківський державний університет ім. Каразіна за спеціальністю вчитель української мови й літератури. Більше 10 років викладала в школі. Працювала журналісткою в районній газеті «Голос Зіньківщини». З 2005 року працювала у державній службі на різних посадах. На даний час працює головним спеціалістом архівного відділу Полтавської військової адміністрації.

Свої перші кроки в літературі, як зазначає Лариса Мельник, «зробила, будучи вже дорослою людиною, коли важко наважитися на щось нове, коли страх перед критикою і несприйняттям, можуть зупинити на самому початку». Її життєвий девіз «Жити і не приносити шкоди іншим – це велике мистецтво».

«А ти живи…» – це перша збірка, написання якої, за словами авторки, відбулося завдяки друзям та прихильникам її поезії. Передмову в збірці авторка побудувала у формі цитат взятих із коментарів під її віршами та новелами, які почала викладати у мережі фейсбук 2020 року. Збірка новел вийшла у світ 14 жовтня 2022 року. Вона складається з двох частин: «Мир» – у ній новели довоєнного часу, «Війна» – вірші про війну. Лариса Миколаївна з великим натхненням продекламувала свої поезії чим викликала щемні емоції у слухачів.

«Писати ці рядки, це ніби рвати рану,

про діток, що війна убила в сповитку,

ракети, бомби, вирви, міни, ями,

й дитячі очі, згаслі дуже рано…»

На презентації були присутні друзі та колеги, працівники бібліотеки, які прийшли підтримати та привітати авторку. Зустріч пройшла у дружній атмосфері й залишила в пам’яті незабутні враження. Щиро завдячуємо Ларисі Мельник за можливість сьогоднішньої зустрічі, на якій всі присутні змогли переконатися у таланті й майстерності авторки. Пані Лариса подарувала бібліотеці книгу, яку люб'язно підписала для наших читачів. Зі книзбіркою можна ознайомитися на абонементі художньої літератури.

Щиро бажаємо авторці творчого неспокою, радості від кожного прожитого дня, мирного неба, гордості від здійсненого, втілення задуманого та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.