Сьогодні, 6 грудня, в Україні відзначають День Збройних сил. Сьогодні — це свято стало особливо актуальним, адже після російського повномасштабного вторгнення, українські воїни не лише боронять Україну, а й ціною свого життя відбивають атаки окупантів, проводять наступальні операції, змушуючи їх йти з зайнятих територій.

Президент Володимир Зеленський у День Збройних сил України привітав військовослужбовців: "Наші Збройні Сили захищають рідну землю, а це дає найсильнішу мотивацію з можливих. Борються за свободу, а це завжди примножує будь-яку силу. Відстоюють правду, а тому й майбутнє України. Пишаємось, захоплюємось, дякуємо. Кожному і кожній! Із великою повагою – Президент України. Слава ЗСУ! Слава Україні! ".

День встановлений Верховною Радою України в 1993 році законом “Про Збройні сили України”. Свято з’явилося в календарі українців після розпаду Радянського союзу. Проголосивши 1991 року незалежність, Верховна Рада в стислий термін прийняла низку законодавчих актів, що стосувались військової сфери. Основні документи — Концепція оборони та будівництва Збройних Сил України, постанова Про Раду оборони України, закони України Про оборону України, Військова доктрина України та вищезазначений закон Про Збройні Сили України — визначили вектор розвитку Збройних Сил держави на всі наступні роки.

Переломним моментом в історії сучасної української армії стали події 2013-2014 років: Революція Гідності, окупація Криму та частини сходу України. І попри тотальну руїну в армії, втрати, шалений тиск і підступність ворога, українським військовим вдалося відстояти незалежність батьківщини й захистити Україну від агресора.

Цей день присвячений всім видам військ у складі Збройних сил України. Зараз в них входять Сухопутні війська, Повітряні та Військово-морські сили, а також Десантно-штурмові війська і Сили спеціальних операцій.

На державному рівні свято відзначається урочистою церемонією покладання квітів до могили Невідомого солдата, розташованої у Києві у Парку Вічної Слави та божественною літургією за здоров’я військових і упокій загиблих.

До свята у читальній залі №2 представлено книжкову виставку "Ми щит і меч твій, Україно".

Вітаємо всіх військових зі святом. Хочемо вам сказати: "ДЯКУЄМО!!!".

Віримо в ЗСУ!



 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.