Астрід Ліндгрен - всесвітньо відома шведська письменниця, з-під пера якого вийшли такі світові шедеври, як «Пеппі Довгапанчоха», «Малюк і Карлсон», «Брати Левине серце», «Міо, мій Міо». Розповіді Астрід Ліндгрен розраховані на дітей молодших та середніх вікових груп. Як зізналася сама письменниця, метою її творчої діяльності було допомогти дітям, які зазнали на собі неподобство поганого виховання. Казки цього автора вселяють в юні серця безмежне тепло і любов, які зазвичай адресуються турботливою мамою своєї дитині. Купити книги Астрід Ліндгрен варто як для дітей, так і для дорослих читачів.

Авторитет письменниці був настільки великий, що до її думок прислухалися перші особи уряду Швеції. Будучи незадоволеною політичним курсом правлячої еліти, вона організувала великомасштабний пікет в 1976 році, який допоміг сформувати на парламентських виборах ефективну опозицію. Незважаючи на свої можливості, геніальна письменниця жила в маленькій і скромною стокгольмській квартирі, а більшу частину зароблених на продажі книг грошей витрачала на благодійність.

Перші серйозні спроби пера майбутньої знаменитої письменниці припали на роки Другої світової війни. У 1941 році захворіла на запалення легенів її дочка Карін. Щоб внести різноманітність в дозвілля хворої доньки, вона почала вигадувати веселі казкові історії про дивовижну дівчину Пеппі Довгапанчоха.

Згодом, в 1945-1950 роках, накопичений матеріал перетворився в трилогію книг «Пеппі Довгапанчоха» - тоді письменниця стала редактором маловідомого спочатку видавництва дитячих і юнацьких книг «Рабен і Шегрен». Уже перші публікації принесли їй несподівану славу і популярність.

Паралельно з історією про Пеппі одну за одною письменниця випускає ще 15 книг, які сьогодні визнані золотою класикою світової дитячої та юнацької літератури. У твори Астрід Ліндгрен цього періоду увійшли казки, оповідання, пісні, п'єси і збірники з ілюстраціями.

Спадщина великої письменниці

З творчістю Астрід Ліндгрен знайомі сьогодні діти на всіх континентах. Чарівні казки і веселі розповіді посіяли частинку добра і любові в серцях вже кількох поколінь.

За вагомий внесок у дитяче виховання і заслуги перед світовою літературою письменниця удостоєна нагороди Ханса Крістіана Андерсена, яку ще називають Нобелівською премією в галузі дитячої художньої літератури. Будинок, в якому проживала велика письменниця, став музеєм і національної пам'яткою Швеції.

До свята на абонементі художньої літератури представлено книжкову виставку " Чарівний світ шведської казкарки".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.