Щороку 10 листопада відзначається Всесвітній день науки в ім'я миру та розвитку, який підкреслює значну роль науки в суспільстві та необхідність залучення широкої громадськості до дебатів щодо нових наукових проблем. Цей день також наголошує на важливості та актуальності науки в нашому щоденному житті.

Пов’язуючи науку з суспільством, Всесвітній день науки в ім'я миру та розвитку спрямований на те, щоб громадяни були поінформовані про досягнення в галузі науки. Наголошує на ролі вчених у розширенні нашого розуміння дивовижності й крихкості нашої планети, яку ми називаємо домом, і в тому, щоб наші суспільства стали більш стійкими.

Всесвітній день науки дає можливість мобілізувати всіх учасників навколо теми науки заради миру та розвитку – від урядовців до ЗМІ та учнів шкіл.

Наукова освіта, яку надає Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка, пробуджує у молоді інтерес до досліджень і винахідництва та стимулює її на шляху в науку. Наші науковці знані в усьому світі завдяки своїм постійним дослідженням та відкриттям. Наукова діяльність — це важка праця, яка викликає  глибоку повагу і вдячність, особливо сьогодні, під час війни. Бажаємо їм нових звершень на науковій ниві на благо України!

До свята у читальній залі №4 представлено книжкову виставку "До висот науки".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.