9 листопада відзначається День української писемності та мови. Як відомо, свято запроваджене Указом Президента від 1997 року на честь Нестора Літописця.

Традиційно у цей день проводять загальнонаціональний диктант. До написання Всеукраїнського диктанту національної єдності долучилися співробітники університету та працівники бібліотеки.

Цю унікальну акцію започаткувала Національна радіокомпанія України ще 2000 року. Відтоді українці з усіх куточків світу можуть написати радіодиктант і з’ясувати, наскільки добре знають мову. Цього року це особлива акція. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну багато людей були вимушені покинути свої домівки. Сьогодні мільйони українців з різних континентів згуртувалися задля нашої перемоги та долучилися до національного флешмобу на підтримку української мови.

Цьогорічний диктант національної єдності був уже 22-м. Авторкою тексту є українська письменниця та режисерка, членкиня Українського ПЕН Ірина Цілик, а читала його народна артистка, Герой України Ада Роговцева.

Також до свята у читальній залі № 2 представлено книжкову виставку «Наша мова – мова вічної землі, наше слово – слово вічного народу!».


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.