Приємним сюрпризом для нашої Бібліотеки стала книга «Історія Давньої Греції», яку подарував Віктор СТАВНЮК, доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри історії стародавнього світу та середніх віків історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, фахівець з античної історії. У різні роки був асистентом і доцентом кафедри загальної історії історичного факультету Полтавського державного педагогічного інституту імені В. Г. Короленка; викладав давньогрецьку та латинську мови у вишах Полтави та Києва. Наукові інтереси Віктора Володимировича – Антична греко-римська цивілізація: становлення, еволюція, занепад; Доля античної спадщини в Україніській духовній культурі. Підготував дев’ять кандидатів історичних наук з проблем історії стародавнього світу; опонент на захисті кандидатських і докторських дисертацій з історії античності. Нагороди Віктора Володимировича: «Відмінник освіти України» (1995); переклад праці Арістотеля «Нікомахова етика»; став переможцем Всеукраїнського конкурсу «Книжка року – 2002» в номінації «Софія».

Ставнюк Віктор. Історія Давньої Греції. Чернівці : Мiсто, 2022. 552 с.

Основна ідея посібника полягає в послідовному розгортанні історії Давньої Еллади як складової частини античної греко-римської цивілізації, у взаємозв’язку та у взаємодії з її етнічною периферією і з великими цивілізаціями Давнього Сходу. Автор навчального посібника, – Ставнюк Віктор Володимирович, – доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри історії стародавнього світу та середніх віків історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, заслужений працівник освіти України. Для студентів вищих навчальних закладів та для всіх, хто цікавиться історією назагал і історією давніх цивілізацій в особливості.

Академічна спільнота та колектив бібліотеки висловлює подяку Віктору Ставнюку за щедрий подарунок до університетської книгозбірні й висловлюємо вдячність за сприяння у поповненні книжкового фонду. Не маємо жодних сумнівів, що навчальний посібник стане у нагоді науковцям, студентам в їхній освітньо-науковій діяльності та будуть гідно ними поціновані. Щиро бажаємо Віктору Володимировичу міцного здоров'я, натхнення, невичерпної енергії, творчого пошуку, мирного неба, світлих надій, упевненості у завтрашньому дні та довгих мирних років життя у квітучій Україні! Маємо надію на продовження плідної співпраці.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.