Співпраця закладів загальної середньої освіти із закладами вищої освіти – це вимога часу, яка ніколи не зменшується, не зникає. Працівники Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка постійно співпрацюють і підтримують партнерські зв’язки з закладами загальної середньої освіти, а зокрема, з Пирогівським ліцеєм Кременчуцького району, з яким підписаний Меморандум про співпрацю. Учителі ліцею охоче діляться своїми методичними напрацюваннями із студентами.

Приємним сюрпризом для нашого університету стали подаровані примірники підручників англійської мови «Let’s get started!», які передав у фонди бібліотеки перший проректор Олексій ГУРА від автора видання Олександра МАТВІЙЦЯ, який працює вчителем англійської мови у Пирогівському ліцеї.

 

Багаторічний досвід роботи вчителем англійської мови у сільській загальноосвітній школі за методологічно недосконалими підручниками різних авторів (на думку автора), спонукали Олександра МАТВІЙЦЯ створити підручники. Основою для цього стали знання, накопичені при читанні різножанрової літератури англійських та американських письменників. Жодний примірник видання підручника не був проданий, а передані до фондів наукових бібліотек деяких національних університетів, колегам-учителям англійської мови, а також учням та колишнім випускникам.

У підручнику англійської мови першого рівня пропонується значний обсяг лексичного матеріалу для опрацювання в різних сюжетних ситуаціях. Особливо велика увага приділяється темі вивчення навколишнього світу. Підручник може бути використаний для поглибленого вивчення англійської мови на уроках та є хорошим довідником для тих, хто навчався за підручниками іншими авторів, а також для самоосвіти студентів та вчителів. Автор багато років працював над підручником, прискіпливо перечитував зміст першого видання (яке він вважає чернеткою), виправляючи та доповнюючи його досить обширний навчальний матеріал, щоб не чути докорів на його недосконалість.

Для університетської бібліотеки автор передав 20 примірників підручників з дарчими написами, які отримала директорка Валентина Орєхова.

Ректорка Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Марина ГРИНЬОВА, академічна спільнота університету та колектив бібліотеки щиросердно дякують за подаровані видання, що значно збагатять фонд бібліотеки навчальною літературою з англійської мови, з якою можна буде ознайомитися у читальних залах та на абонементах. Щиро бажаємо автору міцного здоров'я, натхнення, невичерпної енергії, творчого пошуку, мирного неба, світлих надій, упевненості у завтрашньому дні та довгих мирних років життя у квітучій Україні! Маємо надію на продовження плідної співпраці.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.