15 вересня в Україні та світі відзначають Міжнародний день демократії. Це надзвичайно важлива дата, адже більшість розвинених країн на планеті є демократичними. І наша держава ось уже кілька десятиліть рухається шляхом утвердження принципів народовладдя.

Сьогодні, наша Батьківщина, її Збройні Сили не на словах, а на ділі боронять демократію. У Міжнародний день демократії українські військові стримують намагання росії нав’язати світу свої «принципи демократії»: тероризм, анексія, військові злочини, тортури, фейкові референдуми, фальсифіковані вибори на окупованих територіях, системне порушення прав людини, знищення свободи слова...

Ця дата приурочена до 20-ї річниці першої міжнародної конференції нових і відновлених демократій, що відзначалася у 2008 році.

ООН запропонувала державам, а також регіональним, міжурядовим та неурядовим організаціям прийняти нове свято, як привід звернути увагу на стан демократії у світі.

"Демократія" походить від двох давньогрецьких слів "народ" і "влада", і традиційно перекладається як "влада народу". Під цим терміном мається на увазі політичний режим, в основі якого лежить метод колективного ухвалення рішень із рівним впливом учасників на результат процесу або його суттєві стадії.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.