За даними Національної спілки журналістів України, російські загарбники вбили вже 32 працівники ЗМІ. Це підтверджені факти загибелі медійників за різних обставин. Серед них журналісти та представники ЗМІ, убиті під час виконання професійних обов'язків чи захисту нашої держави у лавах ЗСУ, а також медійники, які стали цивільними жертвами російської війни.

Зокрема, виконуючи професійні обов'язки, загинули вісім журналістів: троє українських та п'ять іноземних, дві жінки та шість чоловіків.

День журналіста в Україні відзначають з 1994 року, коли було видано відповідний указ президента Леоніда Кравчука. Саме 6 червня 1994-го Спілку журналістів України прийняли до Міжнародної федерації журналістів.

Робота журналістів зараз займає особливе місце, оскільки агресор веде війну не лише на суші, морі та в повітрі, а й на інформаційному фронті, поширюючи численні фейки. Завдяки журналістам, українці та світова спільнота можуть дізнатися достовірну інформацію про військові злочини, які скоюють окупанти.

На художньому та науковому абонементі представлено книжкові виставки.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.