Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей.

97 доба героїчного протистояння російській агресії. Сьогодні Україна захищає та бореться за майбутнє нашої держави.

Маленькі українці та україночки - майбутнє нашої нації. Дитинство яких безжалісно викрав російський ворог. Діти не повинні бачити війну. Вони повинні жити щасливим життям в любовi та безпецi!

Турбота про дітей, та усвідомлення пріоритетів інтересів над інтересами дорослих мають стати філософією нашого життя. Дорослі повинні розуміти дітей, через те що ті були дітьми, а діти дорослими ще - ні.

Сім'я та дитина - це споконвічні цінності, які сповідує український народ, будуючи свою державність та розвиваючи власну культуру.

День захисту дітей звертає увагу на проблеми дотримання прав дитини. Сьогодні в Україні - це одна з найбільш актуальних проблем.

Так як підступний ворог порушує права не тільки дорослих, а й маленьких громадян України.

У світі День захисту дітей відзначається з 1950 року. На Женевській конференції з питань захисту дітей було проголошено 1 червня Міжнародним днем захисту дітей на згадку про Декларацію прав дитини Генеральною Асамблеєю OOH.

В Україні цей день вiдзначається з 1998 року указом президента України Леоніда Кучми "Про день захисту дітей" яким наказував відзначати його в Україні щорічно 1 червня.

До свята співробітники бібліотеки підготували книжкові виставки.

Джерело


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.