Від 11 травня до 20 липня 2022 року буде проведено 6 безкоштовних вебінарів, під час яких науковці зможуть дізнатися про використання платформи Research4Life. Обговорюватимуться питання відкритої науки, грантового фінансування досліджень, процесу публікації результатів досліджень, пошуку та використання наукової літератури за допомогою платформи тощо.

Вебінари проводитимуть англійською мовою представники проєкту Research4Life та організацій-партнерів.

Для реєстрації необхідно заповнити анкету, а також обрати в переліку один або декілька вебінарів, у яких ви плануєте взяти участь. Реєстрація завершується за день до проведення вебінару.

Кількість місць обмежена технічними можливостями платформи. Водночас усі, хто не зможе зареєструватися, матимуть можливість переглянути вебінари в записі (на порталі Research4Life доступні відеозаписи попередніх вебінарів).

Довідково:

Research4Life – проєкт, організований у форматі державно-приватного партнерства Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ), Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО), Програмою ООН із навколишнього середовища (ЮНЕП), Всесвітньою організацією інтелектуальної власності (ВОІВ), Міжнародною організацією праці (МОП), Корнельським і Єльським університетами, а також Міжнародною асоціацією науково-технічних і медичних видавців.

Від 2002 року в межах проєкту понад 10,5 тис. установ із більш як 125 країн, що розвиваються, отримали онлайн-доступ до академічної та професійної рецензованої наукової літератури.

У межах платформи Research4Life забезпечується доступ до більше ніж 154 тис. наукових журналів і книг від понад 200 видавців з усього світу. Платформа складається з 5 колекцій літератури:

Hinari (дослідження в галузі біології та медицини); AGORA (дослідження в галузі сільського господарства); OARE (дослідження навколишнього середовища);

ARDI (доступ до науково-технічної інформації);

GOALI (дослідження в галузі права та соціальних наук).

Раніше українським установам, які прагнули отримати доступ до ресурсів через Research4Life, необхідно було сплачувати кошти (Україна включена до переліку країн Групи B, які зобов’язані здійснювати плату за отримання доступу до колекцій літератури, на відміну від переліку країн групи А), втім, у зв’язку зі складною ситуацією в Україні, цьогоріч прийнято рішення скасувати плату для українських установ.

Доступ до платформи можна отримати з локальної мережі Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка. Вихід на Research4Life можливий із головної сторінки бібліотеки імені М. А. Жовтобрюха. Для отримання логіну та паролю, а також за додатковою консультацією щодо користування платформою прохання звертатися до університетської бібліотеки.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.