16 квітня розпочалася 52 доба повномасштабного російського вторгнення в Україну. ЗСУ завдають втрат армії рф та поступово звільняють населені пункти від російських загарбників, які залишають після себе сотні кілометрів замінованих територій. На очищення української землі від забруднень вибухонебезпечними предметами може піти щонайменше рік. Україна вже очистила 240 км доріг та знешкодила понад 80 тисяч мін, снарядів та бомб.

Також сьогодні відзначаємо Всеукраїнський День довкілля. Свято відзначають в Україні щорічно, починаючи з 1999 року, згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» від 6 серпня 1998 року № 855/98 на підтримку ініціативи Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України і громадських природоохоронних організацій щодо розвитку діяльності, започаткованої Всеукраїнською акцією «Дерево–Життя» та іншими громадськими ініціативами.

Довкілля – це всі живі та неживі об’єкти, що природно існують на Землі або в деякій її частині. Земля, вода, повітря, флора і фауна – все це довкілля, на стан якого впливає маса чинників – від кинутого на землю недопалка, папірця до величезних сміттєзвалищ і височезних труб промислових комплексів, що отруюють димом повітря мегаполісів; від убитого заради бивнів слона десь у Центральній Африці до вирубаних декількох гектарів лісу у Закарпатті.

Головну загрозу довкіллю становить Людина – її байдужість, безкультур’я і безмежна жадібність.

Сьогодні всіх небайдужих об'єднав Всеукраїнський суботник.

Співробітники бібліотеки підготували книжкову виставку "Екологія: ми відповідальні за майбутнє".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.