Понад столітньою безперервною традицією в університеті є дарування книг.

Бібліотека Полтавського педагогічного університету імені В. Г. Короленка отримала дарунок від автора В. П. Титаренко ‒ науково-популярне видання «Вишивальне мистецтво Полтавщини». Валентина Петрівна Титаренко, докторка педагогічних наук, професорка, Заслужена працівниця освіти України, декан факультету технологій і дизайну ПНПУ імені В.Г. Короленка, членкиня Спілки дизайнерів України, багато років працює на ниві дослідницьких звершень і має значні здобутки, що заслуговують на визнання.

У своїй книзі авторка розглядає актуальні питання історії вишивального мистецтва, історії українського рушника, українського вишитого одягу. Структура підручника сформована у двох напрямках: з урахуванням теоретичних і практичних аспектів. У дослідженні подано нариси творчого доробку полтавських мисткинь з вишивального мистецтва, розроблено інструкційні картки з основних технік вишивки, також містить тлумачний словник з основними поняттями та термінами, велику кількість схем вишивання, фото та ілюстрацій для наочного сприйняття матеріалу. Акцентовано увагу на історії українського рушника, українських чоловічих та жіночих сорочок, традиційній вишивці й поєднанню її з сучасністю.

Це видання поповнить бібліотечний фонд нашого університету цікавим джерелом, яке дає можливість зануритися в історію вишивального мистецтва.

Працівники університетської бібліотеки висловлюють щиру вдячність Валентині Петрівні й бажають миру, добра, невтомності й наснаги для нових творчих здобутків.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.