З книгою до Перемоги!

Традиційно, наприкінці березня проходить найбільше книжкове свято року – Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Цьогоріч проводиться під гаслом:"НАЦІЯ, яка ЧИТАЄ – НЕПЕРЕМОЖНА!".

Наша бібліотека долучилася до Всеукраїнського тижня дитячого читання, і пропонує ознайомитися з книжковими виставками онлайн – на профілі бібліотеки у соціальних мережах.

Тиждень дитячого читання має на меті залучити дітей до читання та зберегти любов до книги у час розвитку інформаційних технологій. Адже, як писав відомий письменник Б. Гейне "У моїх дітей звичайно буде комп'ютер, але спочатку вони отримають книги".

Відкриваємо тиждень виставкою дитячих казок.

Чарівний світ відкриває перед нами книга. З раннього дитинства вона крокує поруч із нами як вірний порадник і товариш. Кожна людина вперше відкриває для себе книгу в дитинстві.

Кожен колись промовляв: ” Мамо , почитай мені! ” І мами читали, а ви зачаровано слухали поринаючи у захоплюючий світ казкових героїв, бо найкращі в світі книги – це казки!

Вони вчать вас бути добрими, чуйними, справедливими, мудрими.

Чи є на світі людина, яка хоча б раз у житті не мандрувала дивовижною країною казки?! Напевно, ні. У дитинстві всі мріють познайомитися з добрими феями, гномами або чарівником. Кожен хоче мати чарівну паличку, богатирську силу або казкову вроду.

«Забута казка – це золоте намисто , яке впало на морське дно» - кажуть старі люди. І щоб не втратили наступні покоління такого намиста, ми повинні зберігати у своїй пам’яті перлини народної мудрості, розшукувати народних мудреців, які зберігають в пам’яті безліч казок, народних оповідок,пісень та прислів’їв.

З давніх-давен прийшли до нас казки. Вони передавалися раніше з вуст в уста і були доступні всім: і дорослим, і малим. Український народ завжди був багатий на талановитих оповідачів.

Саме від них позаписували визначні наші письменники і вчені тисячі й тисячі чудових казок.

Подаруємо свято КНИГИ і ЧИТАННЯ українським дітям!


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.