Сьогодні свій день народження святкує Сергій Осока - український письменник, перекладач. Член Національної спілки письменників України з 2002 року.

Сергій Олександрович закінчив філологічний факультет Полтавського державного педагогічного університету імені В. Г. Короленка у 2002 р.

Сергій Осока – автор збірок поезії, короткої прози й есеїстики, серед яких – «Сьома сніжинка січня» (2002), «Голос мисливця» (2006), «Небесна падалиця» (2015), «Нічні купання в серпні» (2016) і «Три лини для Марії» (2020). Письменник є лауреатом Міжнародного конкурсу найкращих творів молодих українських літераторів «Гранослов» (2000), ІІІ премії видавництва «Смолоскип» та обласної премії імені Феодосія Рогового (2018).

Автор плідно співпрацює як редактор і перекладач із львівським «Видавництвом Старого Лева». Він, зокрема, переклав українською книги «Жизня» (2019), «Маркетер» (2019), «Другу також варто придбати» (2020), «Хроніка одного голодування. 4 з половиною кроки» (2020) Олега Сенцова і фантастичний роман «Стіна» (2018) Андрія Цаплієнка. Як колумніст активно дописує на сайт «Повага. Кампанія проти сексизму в медіа і політиці», раніше – на портал Opinion.

Вірші автора – це побутові речі, подані під загадковим, майже містичним кутом. Звичайні, на перший погляд, люди можуть осідлати вогонь, тримати, немов атланти, небо та вправлятися з вітрами. У той самий час, Сергій Осока говорить прямо про близьке та інтимне.

Щиро вітаємо Сергія Олександровича, бажаємо йому натхнення, творчих успіхів, нових перемог!


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.