Приємним сюрпризом для нашої Бібліотеки стало книжкове видання «Пішаки Сталіна: міфологеми радянської пропаганди і правда історії», яке подарував Костянтин Нікітенко.

Нікітенко Костянтин Вікторович – доктор історичних наук, автор кількох монографій, понад 160 наукових та науково-публіцистичних статей. Окрім фахових видань (вітчизняних і закордонних) регулярно друкується також у газетах «Дзеркало тижня», «День», «Шлях перемоги», «Слово Просвіти» та ін. Коло наукових інтересів – історія України XX ст.

Нікітенко К. Пішаки Сталіна: міфологеми радянської пропаганди і правда історії. Львів : Левада, 2017. 604 с.

На підставі широкого кола як опублікованих, так і нових архівних документів у книжці досліджено питання, які вже багато років викликають чималий науковий та пізнавальний інтерес у суспільстві. Увагу зосереджено насамперед на малодосліджених проблемах і подіях, оцінка яких досі дуже суперечлива. Якими були справжні мета і завдання індустріалізації? Чи справді «миролюбною» була позиція СРСР наприкінці 1930-х – на початку 1940-х років і на кому лежить персональна відповідальність за розв’язання Другої світової війни? Яке життя чекало людей у Західній Україні після їх «визволення»?

І якщо 9 травня 1945 року стало для громадян СРСР «днем перемоги», то чому ще у 1960 році на території України велися бойові дії?

Ці та інші питання висвітлені у запропонованій книзі. Видання розраховане на студентів і викладачів історичних, економічних, юридичних факультетів вузів, широке коло читачів, які цікавляться історією України.

Академічна спільнота та колектив бібліотеки щиросердно дякують Костянтину Нікітенку за щедрий дарунок, за подароване та надіслане дане видання до університетської книгозбірні. Висловлюємо вдячність за сприяння у поповненні книжкового фонду та щиро бажаємо автору видання міцного здоров'я, натхнення, успіхів на життєвому шляху, невичерпної енергії, творчого пошуку, нових досягнень і здійснення всіх Ваших планів!

Сподіваємось на подальшу співпрацю з Костянтином Вікторовичем Нікітенком і чекатимемо розкриття нових історичних фактів, які автор висвітлює у своїх книгах.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.