Бібліотека університету активно долучається до руху з формування культури академічної доброчесності учасників освітнього процесу.

1 грудня у бібліотеці вишу було проведено заняття-превенцію на тему «Дотримання академічної доброчесності учасниками освітнього процесу: вимога чи потреба сьогодення» для студентів факультету історії та географії. Лектори: Світлана Ленська, голова комісії з академічної доброчесності вченої ради Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка, доктор філологічних наук, доцент кафедри української літератури; Тамара Жалій, доцент, кандидат історичних наук, начальник юридичної служби; Валентина Орєхова, директор бібліотеки імені М.А. Жовтобрюха.

Виступаючі розповіли про понятійний апарат академічної доброчесності, морально-етичні цінності учасників освітнього процесу у здійсненні комунікацій, види плагіату; зупинилася на питаннях формування культури та механізмів, які забезпечують її підтримку. Із метою контролю якості освітнього процесу та перевірки академічних текстів в ПНПУ імені В. Г. Короленка запроваджено антиплагіатну систему перевірки текстових документів на унікальність засобами сервісу Unicheck. Послуги перевірки документів на плагіат надають у бібліотеці університету. Валентина Орєхова зосередила увагу на аспектах набуття студентами компетентностей із якісного та коректного цитування в студентських кваліфікаційних роботах, а саме:

• шукати, обирати й оцінювати якість джерел;

•приділяти значну увагу формуванню навичок роботи з надійними інформаційними ресурсами;

• дотриманню норм авторського права, доброчесності запозичень і цитувань;

• правилам оформлення бібліографічних покликань.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.