Бразов Леонід Петрович (справжнє прізвище — Безобразов; нар. 9 листопада 1916, с. Велике Ладижине, Полтавська губернія — пом. 4 квітня 1997) — письменник. Член Національної спілки письменників України (з 1965 року).

Свою першу книжку "Вірне серце" Л. Бразов написав під враженням пережитого на війні і опублікував у 1961 році. Її тепло зустріли і читачі, і критика. Успіх спонукав до нових творчих пошуків, прагнулося глибше зануритися у суть людських взаємин, порушити актуальні філософські, етичні проблеми.

Відтоді з-під пера письменника вийшло ще дев'ятнадцять книг прозових творів, серед них "На початку шляху", "Третя зустріч", "Перший гарт", "Вікна навстіж", "Фортеця" та інші.

Творча палітра письменника виявилася широкою і різноманітною як за жанровими ознаками, так і за тематикою, образами, інтонаціями. Митцеві було притаманне вміння говорити про земне високими і водночас простими словами. Чимало його творів написані на матеріалі подій, в яких автор брав безпосередню участь.

Героями романів, повістей, оповідань, п'єс Л. Бразова були люди різних професій, характерів і доль, але всіх їх об'єднує спільне покликання - творити добро на рідній землі. Письменник був закоханий у рідну Полтаву, яку описав у своїх численних творах під іменем Прослави. Якщо чого й бракувало в його творчому доробку, то це дрібнотем'я і провінційної обмеженості.

Уже на схилі віку, ніби підбиваючи підсумки життєвого і творчого шляху, Леонід Петрович писав: "за моїми плечами - вісім десятків літ, праця на заводі, слюсарем, вчителювання, журналістська робота, війна, з якої повернувся після важкого поранення скаліченим... У переважній більшості своїх книг я торкався фронтової тематики, та не цураюсь і сьогодення з його гострими конфліктами".

На абонементі художньої літератури представлено книжкову виставку "Свідок на суді історії".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.