25–31 жовтня відзначається «Міжнародний Тиждень відкритого доступу 2021», з метою залучення українських вчених до співпраці у сфері дослідницької діяльності, обміну знаннями та взаємодії дослідницької інформації через відкритий обмін науковими даними та інтеграції української наукової інфраструктури.

Міжнародний тиждень відкритого доступу – глобальний захід, який проходить вже одинадцятий рік і дає можливість академічній та дослідницькій спільноті продовжити дізнаватися про потенційні переваги відкритого доступу, ділитися своїми дослідженнями з колегами та брати активну участь у пропаганді відкритого доступу, як новою нормою в науці і дослідженнях. Офіційний хештег тижня відкритого доступу – #OAweek.

Бібліотека імені М. А. Жовтобрюха активно підтримує стратегію відкритого доступу, адже вона є однією з основних інституцій суспільства, яка формує наукову комунікацію. Тож, нагадуємо, що користувачі Open Ukrainian Citation Index (OUCI) можуть швидко відшукати відкриті наукові публікації за допомогою пошукового фільтра «Відкритий доступ».

На вебсайті бібліотеки у рубриці можете ознайомитись з додатковими матеріалами щодо відкритого доступу.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.