Сучасну українську літературу важко уявити без Василя Шкляра. Він – дуже цікава та навіть «містична» особистість. А його книги захоплюють настільки, що вже після прочитання перших сторінок розумієш – не відкладеш, доки не дочитаєш.

10 червня виповнюється 70 років від дня народження Василя Миколайовича Шкляра (1951), українського письменника, політичного діяча. Автор популярних романів “Ключ”, “Залишенець. Чорний ворон”, “Маруся”.

З нагоди ювілею пропонуємо ознайомитися з віртуальною виставкою "Кожен письменник має обрати, що йому дорожче, — світовий контекст чи власний читач", тематичним списком "Василь Шкляр – письменник, якому є що сказати..." а також книжковою виставкою "Золоті букви Василя Шкляра" на художньому абонементі.

Василь Шкляр на сьогодні є одним із найбільш відомих і найбільш читаних сучасних українських письменників (дехто називає його “батьком українського бестселера”). Шкляр – член Спілки письменників України, Асоціації українських письменників. У 1988–1998 роках активно займався політичною журналістикою, бував у “гарячих точках”. Цей досвід (зокрема, подробиці операції з врятування сім’ї генерала Дудаєва після його загибелі) потім відтворив у романі “Елементал”. У 2000 – 2004 роках Шкляр був головним редактором видавництва “Дніпро”. Володіє вірменською мовою.

Рішенням Комітету з Національної премії України ім. Т. Шевченка визнаний лауреатом Шевченківської премії 2011 року. Наприкінці 2011 року Василь Шкляр створив Міжнародну благодійну організацію “Фонд Василя Шкляра “Холодноярська Республіка”, головна мета якої є здійснення благодійної діяльності, спрямованої на розвиток українського кіномистецтва.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.