Сьогодні без книги ми не можемо уявити своє життя, бо вона – постійний супутник, найкращий порадник у всіх життєвих ситуаціях. За кожною обкладинкою живе цілий світ, кожна сторінка – знайомства, зустрічі, переживання. Подарована бібліотеці книга – це радість більша, ніж одній людині, адже вона може стати улюбленою для багатьох шанувальників паперових видань.

Бороденко О. А. Шлюб і родина православного населення Лівобережної України другої половини XVIII–першої половини XIX століть: соціально-демографічний аспект : монографія. Одеса : Гельветика, 2020. 622 с.

Монографія являє собою історичну реконструкцію обставин функціонування шлюбно-сімейного інституту в середовищі селян та міщан православного віросповідання на теренах Лівобережної України II пол. XVIII I пол. XIX ст. На підставі опрацювання представницького комплексу джерел – архівних та опублікованих, актової і статистичної документації, мемуаристики та періодики, фольклорних і етнографічних матеріалів, авторкою було досліджено різноманітні аспекти шлюбності. Ретельного аналізу зазнали законодавча регламентація шлюбу з боку держави та церкви, шлюбні стратегії та відносини всередині українського соціуму, статевовікові та сезонні особливості укладених шлюбів, проблема «норми» в шлюбній поведінці та різноманітні статеві відхилення від неї. Для фахівців з різних галузей гуманітаристики – істориків, демографів, соціологів, правознавців, етнологів.

Також у монографії використано матеріали фондів відділів рідкісних і цінних видань: Бібліотеки імені М. А. Жовтобрюха Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, Полтавської обласної універсальної бібліотеки імені І. П. Котляревського та Вінницької обласної універсальної бібліотеки імені К. А. Тімірязєва.

Ми впевнені, що книга стане важливою частинкою фонду нашої бібліотеки та допоможе у забезпеченні освітнього процесу, відродженні культури та духовному зростанні і обов’язково знайде гідного читача.

Ми невимовно вдячні за щедрість і увагу до університетської книгозбірні та висловлюємо подяку Олені Анатоліївні Бороденко за сприяння у поповненні книжкового фонду бібліотеки.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.