У день народження великого англійського письменника, поета, найвідомішого драматургу світу – Вільяма Шекспіра – відзначається Міжнародний день англійської мови.

Англійська мова входить у трійку найпоширеніших мов світу. За допомогою неї спілкується третина світу. Всього налічується 24 діалектних звучання.

Англійська — узаконена основна мова ООН. За статистикою, в календарі є шість святкових днів, по кожній робочій мові ООН. Метою свята є зміцнення традиції багатомовності в усьому світі.

Свято було засноване 23 квітня 2010 року за ініціативи Департаменту громадської інформації ООН. Ця мова була обрана не випадково. За допомогою неї працює система урядових органів. На сьогоднішній день англійська мова є робочою у Раді Безпеки, головного секретаріату ООН.

Дату встановили згідно з історичним початком поширення англійської мови в усьому світі. А популярною вона стала тоді, коли вийшли перші легендарні твори Вільяма Шекспіра, що прославилися на весь світ. Для того щоб ознайомитися з творінням Шекспіра багато книгоманів спеціально вивчили англійську мову. Особливо це стосувалося вірних шанувальників, які бажають знати творчість Шекспіра виключно в оригіналі. Такі твори залишили величезний відбиток на англійській культурі: «Ромео і Джульєтта», «Гамлет», «Отелло», «Король Лір».

До свята у читальній залі №2 представлено книжкову виставку "Книжковий Біг-Бен".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.