Колектив бібліотеки імені М. А. Жовтобрюха Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка щиро вдячний Григорію Петровичу Васяновичу, професору кафедри гуманітарних дисциплін та соціальної роботи Львівського державного університету безпеки життєдіяльності за подаровані книги.

Васянович Г. П. Педагогічна естетика : навч. посіб. Львів : Норма, 2021. 464 с. (4 прим.).

Цією книгою започатковано першу спробу аналізу сутності і змісту педагогічної естетики, з’ясування її предмету, закономірностей і принципу дії у навчально-виховному процесі закладів освіти України. Значна увага також приділяється питанням естетичної свідомості, діяльності і відносинам у процесі професійного становлення педагога. Доцільно і послідовно аналізується категоріальний лад праці, зокрема такі парні категорії, як: прекрасне і потворне, піднесене і нице, трагічне і комічне, а також поняття «естетичні почуття», «естетичний смак», «естетичний ідеал» та ін. Окреме місце у навчальному посібнику посідають питання різних видів мистецтва та їх функціонування у системі професійної підготовки майбутнього педагога й естетичного виховання учнівської молоді України. Книга присвячується видатному вченому України, академіку Івану Андрійовичу Зязюну.

Висловлюємо свою подяку за внесок у формування фонду бібліотеки. Бажаємо Вам творчого натхнення, життєвої енергії, нових досягнень і щедрих ужинків на науковій ниві!


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.