Преса — друковані засоби масової інформації (періодичні друковані видання), які виходять під постійною назвою, з періодичністю один і більше номерів (випусків) протягом року. Під пресою розуміють газети, журнали, альманахи, збірки, бюлетені, рідше книги, листівки, що мають певний наклад. «Пресою» розмовно також називають журналістів. Термін «преса» походить від назви першої масової газети «La Presse», що вийшла в Парижі у 1836 році.

Бібліотека щорічно передплачує періодичні видання. Особливою гордістю є читальний зал періодичних видань, який нині налічує 106398 примірників журналів та понад 2 тисячі комплектів газет. Тут можна доторкнутися до повоєнних примірників місцевих газет так і до сучасної періодики. З каталогом газет та журналів які є у фонді нашої книгозбірні можна ознайомитися за посиланням.

Співробітники читальної зали постійно оновлюють виставку нової періодики "Гортаючи часописи", яка користується популярністю як серед викладачів так і серед студентів. Тож запрошуємо погортати часописи до читальної зали періодичних видань, яка розташована у навчальному корпусі №1 університету.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.