Літературні гурмани, знавці мовних хитросплетінь, начитані й освічені люди, які за словом вже точно в кишеню не полізуть, — філологи відзначають своє професійне свято 25 травня.

День філолога, мабуть, одне з небагатьох свят, з яким можна вітати представників різних професій, а не лише тих, хто займається вивченням і вдосконаленням мови. Історики, філософи, мистецтвознавці теж можуть сміливо приймати вітання. Адже ці люди допомагають зберегти та урізноманітнити нашу культурну спадщину, увічнити велике і викристалізувати значуще.

Не розтікаючись думкою по древу, вони уміють надати ідеї вишукану форму, не гіршу, ніж роботи великих скульпторів і живописців. Саме завдяки їхнім старанням ми можемо насолоджуватися мелодійністю мови і отримувати дійсно естетичне задоволення від читання книг та іншої літературної спадщини.

Загалом, ясно, що філологи — не ликом шиті! Не забудьте привітати в цей день своїх вчителів і викладачів. І постарайтеся не наробити в листівках і повідомленнях орфографічних і граматичних помилок :)

Джерело


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.