Одне із найсвітліших і найрадісніших свят у році – це День матері. Україна, як і багато країн світу, зазначає його в середині травня.

День матері – одне з найбільш зворушливих свят, тому що кожен з нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ своєї мами, яка все зрозуміє, пробачить, пожаліє і буде сильно любити, незважаючи ні на що. Найважливіші в цей день увага і щира подяка мамі за життя. Якщо можливості привітати маму особисто немає, на допомогу прийде інтернет. Теплі слова та електронна листівка в месенджері ніколи не будуть зайвими.

День матері Україна традиційно відзначає у другу неділю травня. Відбувається це згідно з Указом президента України від 10 травня 1999 року №489/99. День матері в Україні у 2020 році припадає на неділю, 10 травня.

В наш час материнське свято відзначають більш ніж в 50 країнах світу. У багатьох з них дати не співпадають і припадають на різні дні. Приміром, День матері в Україні, як і в більшості держав, відзначається у другу неділю травня, в Білорусі – 14 жовтня, у Росії – в останню неділю листопада, в Грузії – 3 березня, в Польщі – 26 травня, а в багатьох близькосхідних країнах – 21 березня.

Незважаючи на різні традиції святкування, у всіх країнах світу в цей день дякують матерям за виховання, любов, турботу і ласку. Діти радують своїх мам увагою та подарунками. В Україні на День матері прийнято дарувати мамам квіти, солодощі та подарунки. В цей день чоловік вітає не тільки свою матір, але і дружину, яка народила і виховала їхніх дітей.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.