Всесвітній день екологічної освіти (The World´s Environmental Education Day) бере свій початок з 1972 року, з Декларації Конференції Організації Об’єднаних Націй з проблем навколишнього середовища. Вперше був відзначений в Стокгольмі (Швеція) в червні 1972 року. Проте з 1975 року, коли в Белграді відбувся Міжнародний семінар просвітницької діяльності з питань навколишнього середовища, і де була видана Белградська хартія екологічної освіти, проголошуючи свої глобальні цілі, кожного року 26 січня цей день відзначається на міжнародному рівні.

Екологічна освіта та виховання має вирішальне значення для сприяння сталого розвитку та підвищенню потенціалу населення для участі в питаннях, пов’язаних з охороною навколишнього середовища і розвитку. Освіта виступає як центральний елемент, який підкреслює необхідність сприяння досягненню значних змін в індивідуальних і колективних моделях поведінки людини і сфери споживання.

Всесвітній день екологічної освіти є можливістю досягнення масивної сенсибілізації для захисту нашої природної спадщини.

Запрошуємо до читальної зали №1 переглянути книжкову виставку "Освіта для сталого розвитку".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.