У неділю, 30 червня, в Україні відзначають День молоді. Це свято юності, веселощів та позитиву, а також чудовий привід зібратися разом компанією і відмінно провести час.

22 червня 1994 року перший президент України Л. М. Кравчук, «на підтримку ініціативи молодіжних об'єднань і організацій України», підписав Указ № 323/94 «Про День молоді», яким встановлювалося відзначення свята в Україні щороку в останню неділю червня. В Україні до молоді відносять громадян у віці від 18 до 35 років, а це близько 22% населення країни.

До свята у читальному залі №4 представлено книжкову виставку "Молодіжні субкультури. Що це?".

Субкультра — частина культури суспільства, яка відрізняється своєю поведінкою від більшості. Члени такого угрупування можуть формувати компанії, клуби чи тусовки. Кожен представник чи носій субкультури приймає норми, цінності, картину світу, стиль життя та інше – за зразок свого існування. Але паралельно з цим існують і зовнішні атрибути, які свідчать про приналежність до певного угрупування, як наприклад: жаргон (сленґ), зачіска, одяг, зовнішній вигляд, поведінка, музичні вподобання, пристрасть до наркотиків чи спиртного та інше.

Групи субкультур втікають від загалу і намагаються знайти нове значення речей — вони постають з колективної і майже стихійної потреби по-новому визначити щось важливе для суспільства. Щоб вирішити суперечності в основній культурі, якщо вона вже не забезпечує наступне покоління дієвою ідеологією, субкультура набирає форми у власній музиці, моді та ритуалах, які здатні творити. Тобто – приходить нова ідеологія, аби скинути стару і нецікаву.

Поширена помилка, яка стосується нашої теми – це підміна поняття молодіжної субкультури поняттям "неформальний молодіжний рух". Річ у тому, що вони не цілком тотожні. Неформальним молодіжним рухом можна назвати систему молодіжних субкультур і широкої неорганізованої молодіжної діяльності у взаємозв'язку між собою і з суспільством загалом. У свою чергу, молодіжний неформальний рух є частиною ширшого середовища – "андеграунду".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.