Міжнародний день лісів, був започаткований 21 березня, за рішенням Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй 28 листопада 2012. Кожен рік, різні заходи святкують і підвищення обізнаності про важливість всіх видів лісів і дерев за межами лісів на благо нинішнього і майбутніх поколінь. Країни закликаються здійснювати роботу по організації місцевих, національних та міжнародних заходів за участю лісу і дерев, таких як посадка дерев кампанії, в Міжнародний день лісів. Секретаріат форуму Організації Об'єднаних Націй по лісах, у співпраці з продовольчою і сільськогосподарською організацією, полегшує реалізацію таких заходів у співпраці з урядами, спільним партнерством по лісах, та міжнародними, регіональними і субрегіональними організаціями. Міжнародний день лісів, вперше відзначався 21 березня 2013 року.

Кожен рік втрачається понад 13 млн. га (32 мільйони акрів) лісів, площа рівна розміру Англії. При втраті лісів, втрачаютсья рослини і тварини, які вони охоплюють – 80% усіх земних біорізноманіття. Найголовніше, що ліси відіграють найважливішу роль у зміні клімату , включаючи глобальне потепління: збезлісення результати 12-18% світових викидів вуглекислого газу – практично рівний для всіх СО2 в світовому транспортному секторі. Не менш важливо, здорового лісу є одним зі світових первинними поглиначами вуглецю.

Сьогодні ліси займають понад 30% земель в світі і містить понад 60000 видів дерев, багато поки що непізнаними. Ліси забезпечують продовольство, клітковину, воду і ліки протягом приблизно 1,6 мільярда найбідніших верств населення світу, в тому числі корінних народів з унікальними культурами.

Запрошуємо до читальної зали №1 переглянути книжкову виставку "Ліс – зелена скарбниця здоров’я".


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.