Сьогодні до нашого університету завітав Володимир Бевз - дідусь талановитої юної письменниці Олександри Бурбело і чоловік відомої української поетеси Тамари Корсунської, які декілька років тому відійшли у засвіти.

Володимир Бевз презентував присутнім їх творчий доробок, який зробив вагомий внесок в сучасну українську літературу. Під час заходу звучали вірші у виконанні Олександри Бурбело, а також пісні на її поезії.

За своє коротке життя Олександра Бурбело взяла участь у багатьох літературних Всеукраїнських і Міжнародних конкурсах, в яких перемагала. У її портфоліо понад п’ятдесят грамот, дипломів, подяк, сертифікатів. Дівчина відмінно навчалася у Вінницькій загальноосвітній школі №26, захоплювалася математикою, історією, географією, біологією, астрономією. Маючи важкі проблеми зі здоров’ям, вона не впадала у відчай і знаходила розраду у творчості – писала вірші, прозові твори, малювала, вишивала бісером, захоплювалась фотографією. 2015 року Олександра Бурбело була прийнята до Національної спілки письменників України (посмертно), 2016 року у Вінниці відкрито меморіальні дошки, з 2017 року започатковано літературну премію «Струна на арфі України» імені Олександри Бурбело, а в загальноосвітніх навчальних закладах Вінниці почали вивчати твори юної подільської поетеси, авторки 10 книг.

Бібліотека висловлює щиру вдячність пану Володимиру за подаровані книги і бажає йому сил для виконання його дуже важливої місії - пропагування доробку Олександри Бурбело.

Більш детально з творчість цієї дивовижної дівчинки можна ознайомитися на сайті письменниці за посиланням, а також на Youtube-каналі Олександри Бурбело.


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.