У Полтавському краєзнавчому музеї відбулася Перша відкрита обласна філателістична виставка “Полтавафілекспо-2018”. Захід присвячений 100-річчю випуску перших поштових марок України. Свої колекції показали філателісти із Полтави, Дніпра, Кропивницького та Харкова.

У експозиції виставки – сотні марок, листівок, поштових конвертів із різних періодів української держави.

Бібліотека університету також долучилася до цього заходу. Працівники бібліотеки Тіткова Світлана та Швидун Ірина підготували цікаві тематичні книжково-ілюстративні виставки «Поштова марка – атрибут державності», «Славетні краяни на поштових мініатюрах», де представлено унікальні книги, які розповідають про поштову марку, історію її виникнення, про колекціонування марок, яке об'єднує людей, спонукає до відкриттів, допомагає дізнатися більше про країну, подано інформацію й про перші сучасні поштові марки часів незалежності України. Підготували колаж з поштових марок, де зображено наші славетні земляки. За допомогою нового інструменту, як філателія, розкриває талант і велич наших земляків у різних галузях знань.

На заході виступила директор бібліотеки імені Жовтобрюха Валентина Орєхова, яка зауважила, що філателія є вагомим чинником інформації про природу, культуру й досягнення у різних сферах життя держави, а українська поштова марка, маючи уже 100-літню історію ще мало досліджена. А також поінформувала про унікальні видання з філателії, які знаходяться у фондах книгозбірні.

Бібліотеку імені Жовтобрюха нагороджено грамотою за вагомий внесок у популяризацію вітчизняної філателії та з нагоди відзначення 100-річчя випуску перших поштових марок України, яку вручив директор Полтавської дирекції ПАТ «Укрпошта» Андрій Рижов.

i


 

Вітаємо!

Будемо раді Вам допомогти.